Midori Nezumi Forum drevarnicke skupiny Midori Nezumi |
|
| Mattaku Zaisei | |
|
+3Chikatte Nageru Tamashi Mattaku Zaisei 7 posters | |
Autor | Zpráva |
---|
Mattaku Zaisei Člen
Poeet p?íspivku : 899 Age : 36 Registration date : 09. 09. 08
| Předmět: Mattaku Zaisei Sat Oct 04, 2008 9:41 pm | |
| Nevim kam to zaradit, ale chci se vyjadrit | |
| | | Mattaku Zaisei Člen
| Předmět: Re: Mattaku Zaisei Sat Oct 04, 2008 10:01 pm | |
| V dobe kdy elfi moudrost objimala novy den, kdy trpaslici dovedost kula cely sen, kdy lidska hrdost neznamenala slabost jen, zili zde taci jejichz skutky se staly legendou. Legendy se vsak zapominaly a vznikali pohadky. To co kdysi existovalo, zilo nyni jen v romantickych srdcich tech, kteri verili a ctili moc pohadek. Cele veky takto vzkvetaly pribehy a vzpominky na ty, jejich skutky se staly nesmrtelnymi. Z jedne teto legendy vzesel ten, jehoz jmeno se nikdy nezapomenulo, ten jehoz skutky se staly nadprirozenymi. Mnoho lidi jiz nezna jeho pribeh....jiste je vsak jedno. Vsichni nosi v srdci jeho zivotni moudrost. Vsichn chteji to co dokazal on - PODIVAT SE DO ZRCADLA SVE DUSE.
Tak pravil:" Est sularus oth mithas" ............................ "MÁ ČEST JE MŮJ ŽIVOT!"
PS: tak pravil Huma... | |
| | | Tamashi
Poeet p?íspivku : 945 Location : Bydliště shořelo, Rodina zahynula při dopravní autonehodě... Registration date : 09. 09. 08
| Předmět: Re: Mattaku Zaisei Mon Oct 06, 2008 2:16 pm | |
| - Mattaku Zaisei napsal:
- Tak pravil:" Est sularus oth mithas" ............................ "MÁ ČEST JE MŮJ ŽIVOT!"
PS: tak pravil Huma... Málem jsem přehlédl to zelené vespod a už jsem se chtěl hrozit... každopádně, Humovi všechna čest...
Naposledy upravil Tamashi dne Wed Oct 08, 2008 8:17 am, celkově upraveno 1 krát | |
| Předmět: Re: Mattaku Zaisei Tue Oct 07, 2008 10:33 am | |
| proc jsi se chtel hrozit, kdyz by sis toho nevsiml? | |
| Předmět: Re: Mattaku Zaisei Tue Oct 07, 2008 10:36 am | |
| jedine co jsem si vzal a nevymyslel ja - je ten citat, ostatni neni opsane z knizky... | |
| | | Tamashi
Poeet p?íspivku : 945 Location : Bydliště shořelo, Rodina zahynula při dopravní autonehodě... Registration date : 09. 09. 08
| Předmět: Re: Mattaku Zaisei Wed Oct 08, 2008 8:17 am | |
| - Mattaku Zaisei napsal:
- proc jsi se chtel hrozit, kdyz by sis toho nevsiml?
Protože až to zelené mi odhalilo původce citátu... trochu jsem měl jistou asociaci... ale pojďme to nechat být chápu to tak, že to oranžové je od tebe, to červené citát a to zelené vysvětlení??? Pakliže ano, pak jsi skrytý talent... Zkus se rozepsat, až budeš mít notebook a třeba nám jednou taky dáš přečíst povídku | |
| | | Chikatte Nageru Člen
Poeet p?íspivku : 764 Age : 35 Location : Pardubice Registration date : 16. 09. 08
| Předmět: Re: Mattaku Zaisei Wed Oct 08, 2008 2:45 pm | |
| To je moc krasne jsi sikulka!!! | |
| Předmět: Re: Mattaku Zaisei Sun Oct 26, 2008 10:46 am | |
| Tento pristup by se mi ze strany vsech priznivcu, kamaradu a zejmena clenu a cekatelu v celem klanu Midori Nezumi libil. a jak jiste vite, neni to vztazeno primo jen na fyzicky boj:
= vždy se dívat přímo na soupeře = držet ústa pevně sevřená´ = být stále uvolněný s vyjímkou těch momentů, ve kterých zasazujeme úder = neotáčet se k soupeři zády = v boji nezkoušet techniku, která nebyla dostatečně nacvičena při tréninku = nesoustředit svoji pozornost pouze na útok, případně jen na obranu = během útoku vždy myslet na svou vlastní bezpečnost = když je soupeř velký, má mu být vnucen boj zblízka, zatímco proti malým soupeřům bojujeme s odstupem = nedávat před soupeřem najevo své pocity, jako bolest, strach nebo vztek = nedovolit soupeři zpozorovat známky slabosti a vyčerpání = pamatovat si účinek technik o které jsme se pokusili a tímto způsobem odhalit nejcitlivější místa soupeře = slabší úder který zasáhl, je lepší, než tvrdší, který minul = používat nejrychlejší údery z větší vzdálenosti a nejtvrdší zblízka = nepromeškat příležitost k úspěšnému útoku. Promeškaná příležitost už se možná nikdy více nenaskytne = nepromarnit zbytečně svoji energii, neboť tuto budeme možná potřebovat k zakončení zápasu = nepodceňovat soupeře. Pocit převahy nikdy nesmí nabýt vrchu. Každý soupeř je nebezpečný, přičemž by ale měl být člověk pamětlivý, že každý může být také poražen, nehledě na svoji pověst = pro každého opravdového bojovníka je také porážka polovičním vítězstvím, protože se z ní poučí a svou námahu v tréninku zdvojnásobí | |
Poeet p?íspivku : 764 Age : 35 Location : Pardubice Registration date : 16. 09. 08
| Předmět: Re: Mattaku Zaisei Sun Oct 26, 2008 1:05 pm | |
| ano...tak nejak by to melo byt.... A predevsim,kdyz je souper na pohled vetsi a silnejsi nez vy!!!! | |
| | | Yuushi Ibunshi VIP
Poeet p?íspivku : 217 Location : LOCATION, LOCATION LOCATION!!!! Registration date : 09. 09. 08
| Předmět: Re: Mattaku Zaisei Sun Oct 26, 2008 6:21 pm | |
| HA! úžasný článek! Vynikající! Vyzdvihnul bych hlavně poučení z porážky, sebeovládání, které je prostoupeno skoor celým článkem.
A dovolím si trochu druhý úhel pohledu, či spíše polemiku. Držet ústa sevřená + neporjevovat emoce - to je jedna možnost, nicméně mimika obličeje může hodně ovlivnit soupeře, už jen lehce pokrčený nos a vyceněné zuby můžou vzbudit v soupeři strach, nepříjemným úsměvem můžete dát najevo svou převahu a opět vzbudit strach, pár dobře volených slov může stejně dobře vyvést soupeře z psychické rovnováhy... z toho všeho můžou plynout chyby, které pak můžete snadno využít. Na druhou stranu kamenná tvář a studené oči působí stejně dobře, kolikrát lépe... MImochodem, jeden čas se mi sem tam dařilo využívat jeden trik založený na přestíraném vyčerpání, ale to bylo železo a to se tu asi nepočítá ;-)
= když je soupeř velký, má mu být vnucen boj zblízka, zatímco proti malým soupeřům bojujeme s odstupem tohle může být zrádném, třeba mě kontaktní boj s krátkou zbraní vyhovuje. Což bylo možná vidět i na minulém souboji s Mattakem Něco podobného mě ale učili v poměru k délce zbraní. Má-li soupře krátší zbraň je třeba využít délky své zbraně a držet si jej od těla, má-li delší, je třeba se na něj nalepit, což mu znemožní užití dlouhé zbraně porazit v kontaktním boji.
Toť jediné, jinak mám největší chuť se sebrat a jít si to opsat do klanového sešitu, asi to časem udělám Víc takových článků
| |
| Předmět: Re: Mattaku Zaisei Wed Oct 29, 2008 2:57 pm | |
| dekuji, jsem rad ze tento clanek tak zapusobil - proto jsem ho sem dal abych se podelil o to, co mi vyhovuje. Je na kazdem jak to poda, ale ma to smysl a oto chci spolecne s vami usilovat. CO se tyce jardy a me - vsichni vite, ze nam vyhovuje agresivnejsi tempo souboje, milujeme kdyz serm ma spad a hlavne kdyz muzeme svoji energii vlozit pomoci mece do celeho souboje.Co se tyce minuleho souboje, ano delka zbrani je dulezita - pockej az se nekdy dokopu ke kombinaci a ty budes mi jednorucku - myslim ze se mame na co tesit. A ostatni samozrejme takeprilozi svoji ruku k dilu aby cely klan makal jak si predstavujeme - pak nas zadny tupy skret s kusem vetve nevyvede z miry.....spise naopak - BOJ!!!..... SKVELE!
Tak jest a tak i bude:) | |
| | | Yuushi Ibunshi VIP
Poeet p?íspivku : 217 Location : LOCATION, LOCATION LOCATION!!!! Registration date : 09. 09. 08
| Předmět: Re: Mattaku Zaisei Wed Oct 29, 2008 5:13 pm | |
| Myslím, že práce s meči je celkově jedna z nejopomíjenějších činností klanu a pevně věřím, že se to co nevidět změní. Nejlépe během tého zimy - jen počkej, až se budeme bít po kolena ve sněhu, až nás bude do tváří bičovat sněhová bouře v marné snaze vyrovnat se naší urputnosti! Jestli se jen trochu naušíš pracovat se dvěma meči, nemáme proti tobě šanci všichni najednou, zvláště když dřevo svou nízkou hmotností dovoluje používat poměrně dlouhé zbraně. Ale ty sám díky eskrimě víš mnohem lépe než já, jak zatraceně těžké to bude...
Myslím si, a je to možná jen můj subjektivní názor, že nemá valného smyslu hrát si na nějakou "vznešenost" v šermu, dokud se nejsme schopní účinně bránit. Musíme se nejdřív naučit opravdu bojovat, obstát v bitvě i v souboji proti přesile silných a zkušených bojovníků a pak teprve v tomhle hledat harmonii a filosofii... Dokud se totiž nenaučíme bojovat, bude všechno to vznešené, krásné a vzácné jen marná póza a trapná výmluva poražených. Myslím si, že většina z nás se k tomu blíží, někteří hodně, jiní (Cha-kun například) méně. Každopadně šerm je otázka cviku, tak doufám, že po půlhodinkách rozcvičky zavedeme rozcvičky s mečem. Myslím, že zimní prostředí k tomu bude velmi poetické a to i svoují drsností.
A když se zadaří, když budeme mít opravdu štěstí a když ho zalijeme řádnou dávkou potu a pohnojíme sem tam modřinou, tak už na jaře na PP, trhlinkách, nebo kdekoli jinde už pro nás nebude problém sundat dopoledne skřeta tak, že tomu nebude věřit ještě v táboře, a vzápětí si ještě pod dojmem ze souboje sednout a napsat ódu na krásy pozdního jara. Toť má vize! Zbytek je na nás... | |
| Předmět: Re: Mattaku Zaisei Sat Nov 01, 2008 2:40 pm | |
| Jak jsem jiz rekl, jako jeden nejsme tolik jao cely klan spolecne - proto souhlasim s urputnym treninkem ktery ma vsak smysl - neni problem aby byli treninky narocne a zaroven skvele. jde jen o to jak to trener poda a ja se budu snazit co nejvice, aby vas to bavilo - mnohdy prijde dryl, stejne jako dnes, avsak i to ma svuj smysl. Ano trenovani v zime a serm je samozrejme prijatelny napad a beru ho v potaz. Ted jak vite nam jde hlavne o to predstaveni, jakmile ho uskutecnime zamakame na svych telech a sermu celkove - ano naucit se prijimat rany a mit zocelene telo je v me shaolinske rodine vitane............avsak, jen tento trenink neni pro nasi skupiu jediny vhodny - chci aby makali jak vyznavaci dynamiky, pak i poetici a filosovofe. Proto postupne prechazime od jednoho vlivu k druhemu a hledame zlaty stred. Celkove trenink sermu bude vice intenzivni - avsak nezapomenu i na jine aspekty naseho fungovani. Je jen na nas jak se domluvime, ale rozhodne zahalet nebudeme - co se tyce rozcvicky postupne budou narocnejsi a tvrdsi - co se tyce sermu, budu vice lpet na dynamice avsak v mezich ktere jsme si vytycili. Stale vsak caj a historie naseho pusobeni budu chtit probirat. Dale chci zacit dalet kostymi - postupne si setrime penize a ja take a neco provedeme pro vsechny aby jsme byli sjednoceni!! to je dulezite. A tak mohu pokracovat dal a dal - novi lide, vetev v praze, mythos, dracko. Proste krome skoly a prace si spolu uzijeme spoustu skvelych zazitku a jednoho dne si uvedomime ze jiz nektere nase sny jsou realitou. My nestagnujeme nastesti uz nejaky patek a vystoupeni je odmena a take dalsi zacatek nove etapy. Klan se reformuje na cinskou a japonskou cast a spolecne dosahneme vrcholu, protoze chceme! A bojove umeni nam take pomuze - at je jakekoli. Tak jest a tak bude. | |
| Předmět: Re: Mattaku Zaisei Mon Nov 24, 2008 11:12 pm | |
| Pristi trenink 29.11. se kona, pokud to podminky dovoli, v plaveckem arealu - tento trenink zamerime na posileni tela a vytrvalosti.
Kdo bude v sobotu moci a kdo ne, at se zde zvěčni. | |
| Předmět: Re: Mattaku Zaisei Tue Nov 25, 2008 12:28 am | |
| Ja bych mohla,ale mam ranni do 14h....u plavecaku bych mohla byt tak ve 14,30.....???slo by to nejak prosim udelat aby byl trenink odpoledne?tedy jestli se to vsem hodi.... | |
| | | | Tamashi
| Předmět: Re: Mattaku Zaisei Wed Nov 26, 2008 8:16 pm | |
| Hodně dobrý | |
| Předmět: Re: Mattaku Zaisei Tue Dec 02, 2008 1:48 pm | |
| To je nadhera I ja sem na nas velmi pysna bubaci moji | |
| Předmět: Re: Mattaku Zaisei Fri Dec 26, 2008 9:48 pm | |
| Psal mi Pavel Dolazel, to je ta nula co nevi kdy ma dat pokoj: Po pul roce napsal asi jako vanocni prani:
1) co delas?............Piju s rodinou a zapijime dedu co je doma z nemocnice
2) Hm ja taky piju a bavim se s Mono o tom jaky jsi......................HM TO JE VAZNE UZASNY!!!!
3) Cha Cha podcenujes pritele, ale mrzi me ze jsi porad nastvanej, ale chapu tvuj postoj................................NECHAPES NIC A OD TEBE BYCH TO ANI NECEKAL!!!!
4)Nezapominej na pritele............................Ty nulo ty si dovolujes se nazvyta mym pritelem? Ty ses pro me nic, jen bahno na bote, ktery jen otru a jdu dal. Ty nulo jak si dovolujes resit jaky jsem, kdyz sam nemas zameteno pred svy, prahem. Pamatuj si uz navzdy - Uz davno nejsi muj pritel, uz davno od tebe nic nechci, jsi jen nicka co nic neznamena - snaz se to zmenit jinak budes sam. Jedine CO ODE ME DOSTANES JE POLIBEK MYM MECEM A POKUD ME TROCHU ZNAS VIS, ZE TO DODRZIM. takze mi dej pokoj a hazej svy žvásty do palice těm volum co ti to žerou. Já se jen můžu smát takový nule co jsi ty! Nazdar! | |
| | | | Junreisha Tsukare Admin
Poeet p?íspivku : 426 Age : 37 Location : Pardubice Registration date : 24. 07. 08
| Předmět: Re: Mattaku Zaisei Sat Dec 27, 2008 11:44 am | |
| | |
| Předmět: Re: Mattaku Zaisei Sat Dec 27, 2008 8:17 pm | |
| Ja uz vazne nic nechapu!!!
Vcera jsem jej po dlooooouhe dobe opet videla,kdyz jsem sla za Mono do Vatikana abych ji neco prinesla.
Snazila jsem se kvuli ni nereagovat na jeho blby kecy a ted koukam,ze nerypal jen do me.
Proc se nepouci?Proc dela porad zle?Proc si neuvedomuje,ze je pozde nazyvat nas svymi prateli?Pozde se mu po nas styska a chce neco vracet.
Ja odpustim cloveku hodne,to o me vite....dokonce jsem 23,12, byla po skoro 3/4 roce za mamou,dala ji darek a narovinu ji rekla,ze neschvaluju to jak zije a jak musi zit moji sourozenci,ale ze ji mam i tak rada,tak at se snazi byt silna k porodu,ktery ji brzy ceka.
Asi jsem sentimentalni,kdyz jsem si ve vatikanu rikala abych nevybouchla!!!Ze uz nemam zapotrebi delat zle a jeste Monce.A ze bych mu nejradeji nafdackovala,kdyz sem nedavno slysela jak na ni do mobilu rve kvuli necemu za co nemohla ona,ale on!!!
"Nic neni jako driv,nic neni jak byvavalo. Bohuzel,bohudik.......!!!"
A je smutne,ze kdyz Pavlovi nekdo napise pravdu,on na to reaguje slovy,ze jsi opilejsi nez on!!!!Kdyby si ji ten arogantni povysenec pripustil,nemuselo to tak vubec dopadnout,ale to je vse jen KDYBY.....
Vsak jeste uvidi....zivot a MN ho nauci........... | |
| | | | Mattaku Zaisei Člen
| | | | Mattaku Zaisei Člen
| | | | Sponsored content
| Předmět: Re: Mattaku Zaisei | |
| |
| | | | Mattaku Zaisei | |
|